U bent hier: Start Page > Frankrijk

 
 
Trainen met je hond onder perfecte omstandigheden.

 
In het Zuid Oosten van het departement Haute-Marne, nabij het plaatsje Enfonvelle, aan de rivier de Apance , is de Moulin de l Achat gelegen.

In samenwerking met Moulin de l Achat bieden wij Mark&Go Gundog Training ook in 2011, workshops aan op basis van volpension en jachthondentraining. Hierbij zal o.a. gebruik worden gemaakt van diverse, op afstand bedienbare dummylaunchers. De groepen bestaan uit minimaal 8 en maximaal 10 deelnemers met hond.

U verblijft in een klein hotel waar u de gast bent van een Nederlands gezin. Het hotel ligt op een prachtige plek aan een rivier, midden in de mooie Franse natuur. Het terrein is zeer divers met zowel bossen als open stukken met mooie dekking, maar ook met bramen overwoekerde
boswallen, heggen en waterpartijen

Het is mogelijk om in te schrijven op een arrangement of u kunt ook zelf een groep samenstellen en dan in overleg een periode inplannen. Dit kunnen weekende, midweek of week trainingen zijn.

Op de aankomstdag wordt er een kennismakingtraining gegeven, vervolgens twee trainingen per dag en op de vertrekdag een afsluitende training. Omdat de omgeving diverse wandelmogelijk-heden heeft, wordt in het week arrangement op de donderdag niet getraind. U heeft dan de mogelijkheid uw dag zelf in te vullen.

Informatie verblijf: www.moulindelachat.nl
Informatie training: info@markandgo.nl

 

Marjan Kroon Pinksteren 2009

 

Het nuttige met het aangename combineren dat was de workshop van Tineke Antonissen en Guus van Maarseveen in Frankrijk.

 

Op een schitterende locatie met prima gastheer en vrouw een aantal dagen trainen met je hond, werken aan dingen waar je tegen aanloopt in de training en kijken en leren van hoe anderen het doen.

Na aankomst van alle cursisten vrijdag middag gelijk aan de bak en het veld in met alle honden een Drent, een Spinone, een Grote Munsterlander, een DSKH,een Golden en een Chesapeake om aan elkaar te wennen en in overleg met Tineke en Guus te bepalen waar de komende dagen aan te gaan werken.

Terug bij de Moulin na het verzorgen van de honden een heerlijk glas op het terras terwijl het avond eten door Hanneke en Jur werd verzorgt en natuurlijk hondenpraat. Tineke met pen en papier om vast teleggen wat je volgende dag zou gaan doen,hoe je dat zou doen en waarom ze zo ging doen. En natuurlijk de nodige anekdotes en verhalen over honden en hun bazen waarbij steeds duidelijk is dat er gedacht wordt vanuit de hond en diens mogelijkheden en beperkingen.

En hoe belangrijk het is dat je er SAMEN plezier in hebt en samen toewerkt naar een bepaald doel.

Jachtpraktijk, proeven of een combi van beide maakt dan eigenlijk niet uit


Doordat iedere oefening zo wordt voorbereid kun je voorkomen dat het mis gaat en leer je je hond en jezelf als voorjager weer een beetje beter kennen. Allebei met onze rastypische kwaliteiten, goede en minder goede. Dat trainen meer was als wat dummy s gooien en oplaten halen wist ik al maar dit gaat nog een stapje verder waardoor je een samenspel tussen hond en VJ kunt krijgen waarbij ze samen de apporten binnenhalen. Super!

Door samen te kijken en te overleggen en na te denken hoe je een proef uitzet en waarom leer je zoveel. Gebruik van de WIND, het terrein, de fluit ,je lijf als VJ en het verschil in de honden. Bijv. het testen van links en rechts voor het dirigeren vaak denken we als VJ dat de hond het wel begrijpt, nou heeft de hond natuurlijk altijd 50% kans om het goed te doen maar echt de baas 100% vertrouwen en aannemen dat deze het weet (wat soms twijfelachtig is) dat is nog een ander verhaal.

Met Jazz gewerkt aan het wisselen bij meerdere dummy s en als je dan op de derde dag ziet hoe ze 1 dummy pakt en zonder enige twijfel over de andere dummy s heen draait en terug komt (nog steeds aan de lange lijn ) SUPER en ook om te horen hoe iedereen meeleeft.

Algemeen